Zweethut ceremonie

Noordwest-Europees zuiveringsritueel

Een traditie die lang geleden verloren is gegaan onder invloed van de kerk en welke in ere wordt herstelt door allen die op dat moment de zweethut betreden. Samen vertragen en voelen wat er nodig is in het moment, dienend aan ons als groep, als geheel.

Zweethut ceremonies gaan over meer dan alleen zweten: het zijn zuiveringsrituelen die wereldwijd voor een breed scala aan doeleinden worden gebruikt, afhankelijk van de cultuur en de gelegenheid. De meeste ceremonies rondom de zweethut die vandaag de dag worden beoefend, worden geassocieerd de Native Americans, die deze ceremonies gebruiken om dank te zeggen, te helen, wijsheid te zoeken en de geest, het lichaam en de ziel te zuiveren. Een anekdote vanuit de Native Americans is dat de zweethut werd gebruikt door mannen die terug kwamen van de jacht of een gevecht. Voordat zij in de gemeenschap terugkeerden betraden zij eerst de zweethut om energetisch te worden gereinigd en hun ervaringen te delen en te verwerken. Deze hut werd opgebouwd door de vrouwen van hun stam.

Het verschil tussen een sauna en een zweethut
Elke zweethut is anders, bij enkele wordt gebruik gemaakt van de stiltes, bij anderen worden deze stiltes vergezelt door drums en geluiden. Vanzelfsprekend kan het ontzettend heet worden tijdens de ceremonie, vaak temperaturen over de 100 graden.

Zweethutten verschillen, op drie cruciale punten, van een sauna. Ten eerste gaat het bij de sauna’s om de hitte, terwijl de focus bij zweethutten spiritueel van aard zijn. Ten tweede wordt er aangeraden om niet langer dan 20-30 minuten in een sauna te verblijven, onze zweethutten duren enkele uren. Als laatste is een zweethut donker, geen enkele lichtstraal komt binnen.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie of heb je twijfels?

"De intenties van onze ceremonies zijn verbonden aan
de natuur, elementen, jaargetijden, hemellichamen en dieren."

Voorbereiding
Omdat de zweethut een intense ervaring kan zijn, zijn we graag op de hoogte van jouw gezondheid.
Mocht je psychiatrische klachten hebben of een drugs- of alcoholverslaving dan vernemen wij dit graag.
Je blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk en we zijn graag op de hoogte om je beter te kunnen begeleiden om en in de hut.

Het is gewenst dat je de avond voorafgaand aan het ritueel geen alcohol drinkt en in de ochtend een licht ontbijt nuttigt.
Gedurende de dag kan je iets licht verteerbaar eten zoals rijstwafels, crackers, bananen, etc.
De dag voor de zweethut wat meer water drinken dan je gewend bent. Neem voldoende drinken mee voor de terugreis, in ieder geval een liter water.

Als laatste tip
Het is fijn om de avond en de dag na de hut, rustig aan te doen met jezelf en voldoende te drinken.

Meenemen

 • twee handdoeken;
 • evt doosje voor contactlenzen of bril;
 • in principe zijn we naakt in de hut. Neem een omslagdoek mee voor je eigen comfort en de momenten dat we buiten zijn;
 • een blijk van waardering voor de vuurman/ -vrouw. Deze is onze verbinding met buiten wanneer we in de hut zitten, degene die de verantwoording heeft over hetgeen dat buiten gebeurd en daarnaast zorgt voor ons welzijn wanneer we uit de hut komen. (De vuurman/ -vrouw doet dit geheel en al vrijwillig);
 • iets persoonlijks om op het altaar te leggen zodat het de energie van de zweethut voor jou met zich mee kan dragen;
 • potluck: een gezamenlijke maaltijd waarbij elke deelnemer eten meebrengt en dat deelt met alle andere aanwezige gasten. Neem wat lichts te eten mee voor overdag (geen makkelijk gistend fruit), voor jezelf en een ander iemand. Na de hut zal er een maaltijdsoep zijn.

Denk aan passende kleding, omdat je de hele dag buiten bent. Wanneer je schoenen hebt met dikke zolen (wandel- of bergschoenen) heb, is dat het fijnste zodat je, tijdens koude dagen, geen koude voeten krijgt.

Natuur en elementen

De natuur en elementen worden gebruikt als bron van inspiratie en spiegel. Het is aandachtig vertragen en verstillen bij iedere stap.

Krachtdieren

Krachtdieren zijn spirits in de vorm van dieren. Ze beschermen, helpen en geven inzicht in ons dagelijks leven, onze trancereizen, dromen en visioenen

Bekrachtig middels rituelen​

Een ritueel is een handeling of een reeks handelingen met een diepere betekenis die je bij een bepaalde gebeurtenis doet.

Ceremonie

88,-
 • Duur 8u - 10u
 • Inclusief lichte lunch & maaltijd soep nadien
 • Gehele ceremonie van opbouw tot afsluiting

Privé ceremonie

Op aanvraag
 • Afgestemd op jou eisen en wensen
 • Diverse locaties in overleg
 • Aantal afhankelijk van de plek

Annuleren
De aanbetaling van €22,- is niet-restitueerbaar
Besluit je te annuleren binnen 1 maand voor de startdatum dan ben je de volledige betaling kwijt, wel is dit bedrag overdraagbaar naar diegene die jij aanbrengt als jouw plaatsvervanger.

Spring naar toolbar