Een gezonde Ziel

Rituelen en Ceremonies
Een diepere betekenis vastgelegd

Een ritueel geeft een diepere betekenis aan een bepaalde gebeurtenis. Middels een ceremonie worden deze diepere betekenissen vastgelegd, bekrachtigd en nog eens benadrukt. Ze voeden de ziel.

Sjamanistische Reizen

Een sjamanistische reis vindt plaats door gewaar- of bewustzijn te verschuiven zodat een deel van je ziel het lichaam kan verlaten op deze manier reizen met jou als getuige. Gedurende de reis kun je worden geleid naar de boven-, midden- of onderwereld. Daarnaast kun je tijdens een reis ook de gezondheid van je lichaam onderzoeken of een nieuw perspectief op de fysieke wereld te verkrijgen.

Zo kun je jouw krachtdier ontmoeten en een begin aan het ontrafelen van de boodschappen die het bij zich draagt en duidelijk wilt maken aan jou of ervaar de krachten, eigenschappen en boodschappen van een specifiek dier door je tijdens een reis te verbinden en je te laten meenemen door dit dier.

Bufo Alvarius | Sonora Toad

Het gif van de Bufo is een ander hulpmiddel voor zelfontdekking, het is alsof je bewustzijn zonder identiteit wordt. Wat betekent dit: Bewustzijn worden zonder identiteit? Allereerst word je het niet. Je herkent dat het altijd zo is geweest en wordt uitgenodigd jezelf te openen voor het perspectief dat wie je bent ‘vals’ is en dat een fundamentele heridentificatie nodig is. Een sjamaan zal de wedergeboorte gebruiken als metafoor voor deze heridentificatie.

Zweethut

Zweethut ceremonies gaan over meer dan alleen zweten: het zijn zuiveringsrituelen die wereldwijd voor een breed scala aan doeleinden worden gebruikt, afhankelijk van de cultuur en de gelegenheid.

Onze ceremonies worden gegoten volgens de Noordwest-Europeese traditie. Een traditie die lang geleden verloren is gegaan onder invloed van de kerk en welke in ere wordt herstelt door allen die op dat moment de zweethut betreden. Samen vertragen en voelen wat er nodig is in het moment, dienend aan ons als groep, als geheel. De intenties van onze ceremonies zijn verbonden aan de natuur, elementen, jaargetijden, hemellichamen en dieren.

"Alles dat we horen is een mening, geen feit. Alles dat we zien is een perspectief, niet de waarheid."