Jouw keuzes, jouw verantwoordelijkheden

Iedereen kent het… Je belandt in een situatie die voor jou niet (langer) goed voelt, weet dan dat je geen onnodige woorden hoeft te wisselen of weg hoeft te lopen. Je mag de tijd nemen om een eigen mening te vormen en wanneer jij voelt (of weet) dat dit, voor JOU, de juiste keuze is dan mag je vervolgens reageren of handelen zoals jij dat wilt.

Hoe de ander reageert is zijn of haar mening en verantwoording, deze kan anders zijn dan die van jou. En dat is prima, geen oordeel. Het is niet nodig om iedereen te overtuigen of jezelf te laten overtuigen door anderen. Je kunt hun verhaal aanhoren en je mening of reactie bijstellen, dit is aan jou.

Echter wanneer er iemand, na het maken van jouw keuze, door blijft gaan met strijden en energie blijft vreten, dan mag je het ‘ZWAARD DES ONDERSCHEIDS’ hanteren en voor jou mening uitkomen en deze, indien je wilt, delen.

Alle gevolgen die verbonden zijn aan de keuze(s) die JIJ gemaakt (en gedeeld) hebt, zijn JOUW verantwoordelijkheid, hoe pijnlijk deze ook kunnen zijn. Neem deze verantwoording, je hebt een vrije keuze, echter geen keuze in de gevolgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *