5 Vragen die jij jezelf kunt stellen over ‘waarom jij hier bent’

Heb jij jezelf ooit afgevraagd waarom jij hier bent? Welk doel er kan zijn om iedere dag wakker te worden? Een deel van jouw doel is om dat te ontdekken. En wanneer jij hebt mogen ontdekken wat de reden is dat jij er bent, dan kun je beginnen om het verschil te maken dat alleen jij kunt maken.

Wanneer je niet weet waar je kunt beginnen, dan kun je beginnen met jezelf de volgende vragen te stellen.

1. Wat is jouw levenswerk?

Ik heb het hier niet direct over het werk en de dingen die jij doet om geld te verdienen. Wat is de reden dat jij bestaat, dat jij leeft?
Ben jij een community aan het bouwen van mensen die gezonder leven? Droom jij over een uitvinding die eenieder bekrachtigt? Aan welke trajecten en projecten werk jij, in jouw vrije tijd, om jouw speciale gaven en talenten te delen met de rest wereld?

2. Wat is de betekenis van jouw leven? Wat geeft jouw leven zin?

Wie heb jij geraakt of geïnspireerd tijdens jouw leven? Wie is er aan het wachten totdat jij een stap zet? Is er een bedreigde planten- of dierensoort die jouw bescherming nodig heeft? Misschien heb jij een impact op de kunst van het helen of in het ondersteunen van iets waarin jij gelooft. Hoe dan ook, iedereen heeft een groots doel.

3. Wat is jouw passie?

Een van de grootste hints die het universum jou geeft omtrent jouw levensdoel, is het creëren van een enorme passie voor datgene. Zij het voor kunst, het helpen van anderen, gezondheid of het uitvinden van iets. Vind deze speciale passie en sta jouw hart toe om je te begeleiden in de richting van het uitleven van deze passie en maak er jouw focus van.

4. Wat verliest de wereld wanneer jij er niet meer bent?

We hebben allen een impact op onze omgeving. Zoals een rimpel in een vijver kan het op het eerste gezicht niet veel lijken, maar wanneer het zich ontwikkelt heeft het een groot effect op de wereld om ons heen. Jij hebt speciale gaven en talenten, dat is jouw unieke gift aan de wereld.
Vraag je zelf eens af wat jouw superkracht is.

5. Wat is er nodig om vandaag te beginnen mijn droom te leven?

Wanneer ik mijn droom nog niet leeft, wat kan ik dan nu doen om een stap in die richting te maken? Is er iets dan ik kan lezen of onderzoeken om te leren mijn droom te leven? Zijn er mensen die ik kan benaderen die mij de vaardigheden leren die ik nodig heb? Moet ik een begin maken om hier en daar wat geld te sparen? Kan ik mezelf beschikbaar stellen als vrijwilliger of leerling bij een expert die al doet wat ik graag wil leren?

Herinner jezelf dat je verbonden bent met het goddelijke. Het universum is grenzeloos, wat betekent dat jij ook grenzeloos bent. Het kan zijn dat het wat tijd en oefening nodig heeft, maar je zult nieuwe inzichten ontvangen waarmee obstakels genomen kunnen worden. Soms heb je hulp nodig en andere keren een inzicht.

2 thoughts on “5 Vragen die jij jezelf kunt stellen over ‘waarom jij hier bent’

 • Mooi “stappenplan” zeg.
  Om herhaaldelijk eens bij stil te staan.
  Mooi, mooi, mooi.
  En we “know”….
  Just BE you….
  Be AWARE and EMBRACE….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *