Snelle, plotselinge keuzes en acties, de wijsheid van de cobra

Vorige week zondag voelde mijn geliefde de beweging een kaart te trekken. Deze vraag kwam plots en het voelde goed dit te doen ondanks dat ik zelf nog geen enkele kaart vanuit mijn intuïtie heb getrokken. Wat eerst toeval leek, bleek later weer een prachtig voorbeeld van synchroniciteit te zijn… De koning der ouden, de cobra. Verbonden aan het tarot middels de koning van staven. Wederom een koppeling naar de volwassen mannelijke energie en de koning, dit na de reiger, koning van de gevleugelden. Dit keer staat niet de weg van het hoofd naar het hart centraal, wel de weg van het innerlijk weten naar dat wat jij werkelijk bent.

Toen ik vorige week mijn kaarten pakte en mezelf voor aan het bereiden was om een kaart te trekken, kwam Danique voorbij en vanuit een enthousiaste beweging vroeg ze mij of zij de kaart voor aankomende week mocht trekken. Zonder verder na te denken en te voelen dat het goed was, nam ze haar plek in en trok vanuit haar gevoel, haar intuïtie een kaart… Welkom Cobra, koning der ouden: Snelle, plotselinge keuzes en acties. Over synchroniciteit gesproken, iets dat elke keer weer duidelijker wordt.

Zelf merkte ik dat ik een beetje baalde dat er weer een koning werd getrokken, weer een verbinding met de volwassen mannelijke energie. Niet dat ik, als facilitator van mannenwerk, een weerstand heb tegen het volwassen mannelijk, wel dat ik zelf getrokken word naar mijn innerlijke kind. Wel blijft de verbinding met het element van de ouden en daarmee staven sterk in mij, het element vuur. Vuur dat staat voor passie, betrokkenheid, charisma, inspiratie, kracht, avontuurlijk, direct. Wetende dat het een het ander niet uitsluit, mochten deze week de wijsheden tot mij komen.

Dat de cobra verbonden zit met het vuur en het volwassen mannelijke verbaasd mij niet. Neem een de tijd om een cobra in het wild voor je te zien en wat dit met je doet. Zodra hij zich tentoonstelt aan jou ben je alert, in het moment. Hij komt met zijn kop en het voorste deel van zijn lichaam recht omhoog, zet zijn halsribben uit en richt zijn focus volledig op jou. Kom je een koningscobra tegen dat dan ontmoet je een slang met een lengte van makkelijk 4 meter en is daarmee de langste gifslang ter wereld. De cobra nodigt je uit om naar jouw innerlijk weten te luisteren en daarop te vertrouwen. Laat hij zich zien, dan heb je niet veel tijd om een keuze te maken en mag je vertrouwen dat de keuze die jij maakt de juiste is.

Daarnaast nodigt hij uit tot handelen, het ondernemen van actie. Door de verkregen alertheid wordt het maken van een keuze makkelijker en ook de actie die er aan verbonden wordt. Vergis je niet dat een actie niet per definitie inhoudt dat er iets gedaan hoeft te worden. Ook het maken van de keuze niet te handelen, is een keuze. Wederom is de cobra een grote leraar in het niets doen, doen alsof je dood bent. Een van de afweermechanismen van de cobra is te doen alsof hij dood is, zijn vijand kan dan doen wat hij wilt met hem. Wanneer de rust is wedergekeerd en de cobra weer tot rust is gekomen, gaat hij zijn weg voort.

Iedere dag, ieder uur maken wij keuzes en beslissingen. Allemaal kleine keuzes die wij onbewust maken omdat deze op de automatische piloot worden gemaakt zonder hier verder bij na te denken. De kleine onbewuste keuzes gaan op de automatische piloot omdat wij al eerder een keuze hebben gemaakt die werkt. De cobra nodigt uit te vertragen en bewust contact te maken met ons innerlijk weten. Vanuit deze plek, dit innerlijk weten mogen we een actie ondernemen en erop vertrouwen dat dit is wie we zijn en wat we te doen hebben. In ieder geval in dat moment.

One thought on “Snelle, plotselinge keuzes en acties, de wijsheid van de cobra”

  • De sychroniteit die ik momenteel mag zien en voelen! Wauw ook In dit stuk van de Cobra. Blijdschap, euforie, en dankbaarheid. Berry thx men..!
    De stukken waar ik mee worstel vragen om actie, maar een actie die in Lijn met mij is. Mijn antwoord voor mij is nu MIJN woord mijn waarheid te delen. De waarheid reinigt en maakt mij vrij. Vrij van angst, frustratie, woede vrij van negatieve vibe..zonder dat het weggepuft hoeft te worden. Zonder actief of passief te zijn. Louter heel bewust in het hier en nu in mezelf in overgave te zijn.

    Dank Berry ..! De sychroniteit is Amazing ..de connectie reikt steeds verder 🙂
    Wauw..in vrede liefde en licht broeders en zusters. AHO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *