De boodschappen en wijsheden van de groene parkieten van Malaga

Krachtdieren zijn een belangrijk onderdeel van mijn leven. Al sinds ik een klein kind was, lijk ik meer verbonden met dieren dan met mijn medemensen. En voor diegene die nu een bijdehante opmerking willen maken dat mensen ook dieren zijn, namelijk zoogdieren… de toevoeging ‘die hun brein gebruiken om te redeneren, abstract te denken en taal’.  Dieren leven in het moment, vandaar dat ze (voor mij) prachtige boodschappers zijn van het universum en het moment waarin we leven, het NU.

Papegaaitjes… Of toch niet
Afgelopen week was ik in Malaga en viel me al snel op dat er veel kleine, groene dwergpapegaaien rondvlogen en scherpe geluiden aan het maken waren in de bomen aan de boulevard. Druk bezig met het maken van hun nesten, vliegen en hier en daar een duif wegjagen. Een heerlijk geluid en een prachtig gezicht, zo’n groep dwergpapegaaien die voorbij vliegen.

Na een tijdje begon ik me toch af te vragen waar die dwergpapegaaien vandaan kwamen, dit is niet hun natuurlijke habitat. Beter kijkende het parkieten te zijn en geen papegaaien. Ook vreemd, bij mijn weten komt het gros van de parkieten uit Australië en omgeving Zuid-Oost Azië.

Zoals ik met iedereen deel na afloop van een sjamanistische reis waar zij hun krachtdier hebben mogen ontmoeten, ga niet direct de spirituele betekenis opzoeken op Google. In plaats daarvan, ga op onderzoek uit m.b.v. Wikipedia, kijk filmpjes op YouTube en raadpleeg sites waar fanaten hun passie voor het dier delen. Zo gezegd, zo gedaan. Google vind: ”groene parkieten Malaga”.

Het blijk dat deze parkieten uit Argentinië en het blijk te gaan om de, in Zuid-Spanje, beruchte Cotorra Argentina (monniksparkiet). Berucht omdat het geen inheemse soort is en de bewoners van Malaga last hebben van de grote groepen die bij elkaar leven, de hele dag krijsen en andere dieren aanvallen. Daarnaast maken ze nesten, zogenaamde parkietenflat, die tot wel 150kg kunnen wegen.

Hoe komen deze parkieten dan in Zuid-Spanje? De vogels blijken geïmporteerd te zijn als goedkoop huisdier uit Argentinië. Bij aankomst zijn er enkele ontsnapt, andere werden vrijgelaten door hun baasjes (vanwege hun agressieve gedrag) en weer anderen zijn zelf ontsnapt. Doordat het hele sociale dieren zijn, zoeken ze elkaar op en leven dan samen.

Boodschappen en wijsheden van de groene parkieten in Malaga
Vrijheid is een boodschap die direct binnenkomt bij mij. Vrijheid die je is geschonken of zelf hebt verkregen. Dit schenken kan op verschillende manieren gebeuren, bijvoorbeeld een relatie die een ander beëindigd (liefdesrelatie, werkrelatie, vriendschap, …). Het verkrijgen van je eigen vrijheid is de meest voor de hand liggende en ook een waar jijzelf invloed op hebt. Hier kan ik wederom het voorbeeld geven van het beëindigen van een relatie, echter benadruk ik liever het afscheid nemen van een patroon dat je niet langer dient, gedrag dat mag transformeren of een beperkende overtuiging.

Ook de verbinding met geld, financiële middelen komt voorbij. De dieren werden immers geïmporteerd om als goedkoop (geld) huisdier verkocht te worden aan gezinnen.

Kijkend naar zijn gedrag dan krijgt agressie ook een plek in de boodschappen. Agressie wordt vaak gekoppeld aan geweld, zo kijk ik er niet tegen aan. Kijken we naar de biologische betekenis van geweld dan komen we uit op de volgende omschrijving: ”Een gerichte kwaadheid die het belang van een effectieve communicatie kan dienen, ter voorkoming van destructieve handelingen.” Dit zit voor mij gekoppeld aan grenzen aangeven, opkomen voor jezelf en datgene waarin jij gelooft. Neem daarbij dat de parkieten overlast veroorzaken door hun gekrijs, hun communicatiemiddel. Dus niet enkel kiezen voor jezelf en je grenzen aangeven, er ook woorden aan geven, jezelf uiten.

De kleur groen is verbonden met het hartchakra, welke ook de kleur groen draagt. Verbonden met de liefde voor, zowel de ander, als jezelf. Ook de kleur van de natuur, moeder Aarde en je eigen ware aard.

Dan de manier waarop ze samenleven: een parkietenflat die wel 150kg kan wegen. Ga eens na hoeveel parkieten daar in kunnen. Ze vliegen ook zelden alleen. Community, nieuwe vormen van samenleven zijn boodschappen die bij mij binnenkomen. Ook verbinding of verbinden met anderen is hiermee verbonden voor mij.

En als laatste… Ik verwarde hen met dwergpapegaaien. Niets is zoals het lijkt, schijn bedriegt.

Vragen voor verdieping

Nu zijn die boodschappen en wijsheden slechts een stap in het geheel. Welke vragen ontstaan er uit deze inzichten? Wat kun je hier nu mee? De volgende stap voor mij is het definiëren van vragen die verdieping kunnen bieden in mijn leven. Kijkend naar bovenstaande komen er de volgende vragen naar boven:

 • Welke acties heb ik, of kan ik, ondernemen om meer vrijheid te ervaren in mijn leven?
 • Hoe is mijn relatie met geld?
 • Hoe neem ik mijn plek in en breng ik dat ook in verbinding / tot uiting?
 • Geef ik voldoende liefde aan mijzelf en mijn habitat?
 • Hoe leef ik samen met de mensen om mij heen?
 • Is het waar wat ik denk? Is het écht waar?

Voor mij zijn dit vragen waar ik de komende periode aandacht aan mag besteden, welke ik mee neem gedurende de dag en voel welke antwoorden zich openbaren. Deze antwoorden komen op verschillende manier tot mij, soms in de vorm van gedachten, dan weer als een gevoel en weer op een ander moment door de natuur en haar elementen en de flora & fauna.

Ik wens dat jij de inzichten en wijsheden ontvangt die jij nodig hebt. Wees vrij om de boodschappen van de groene parkieten van Malaga tot je te nemen en daar inzichten en wijsheden voor  jezelf uit te halen. Voel je daarnaast uitgenodigd om de boodschappen te ontvangen van andere dieren (uit dromen, in je omgeving, op weg naar je werk, …).

Mocht je vragen hebben of geïnteresseerd zijn in verdieping dan ben je meer dan welkom contact op te nemen.

9 thoughts on “De boodschappen en wijsheden van de groene parkieten van Malaga

 • Ik zag vanmorgen een groepje van 7 a 8 groene parkieten zo voorbij vliegen, terwijl ik rustig in mijn auto zat te wachten voor het stoplicht. Ik was echt verbaasd. Nooit geweten dat er parkieten vrij vliegen in onze Nederlandse natuur/land. Een uur later besloot ik in alle rust eens op te zoeken om welke parkieten het zou kunnen gaan. Mijn vermoedens denken dat het halsbandparkieten zijn.

  De laatste tijd schreeuwde ik diep van binnen dat ik vrij wilde zijn. Niet gelukkig met mijn werk (door bepaalde gebeurtenissen).
  Ik heb zoveel beroepen uitgeprobeerd, maar niets heeft me beet in mijn hart. Van kleins af aan roep ik, dat ik mensen wil helpen. Waarop ik vanaf mijn 17 bij de marechaussee ben gaan werken en vervolgens doorstroom naar de politie. Ook hier niet gelukkig, dus er volgen nog zeker tientallen andere banen, maar mijn hart /gevoel zegt nee dit is het niet.
  6 jaar geleden begon echt mijn spirituele reis. Ik was klaar met alles. Ik beëindigde mijn relatie, stopte met werken en ging een nieuwe opleiding volgen (social worker). Het voelde goed, maar toch bleef er iets knagen…

  In april zou ik een 2 daagse ayahuasca bijwonen. Ik keek er zo naar uit, maar corona maatregelen had andere plannen. In overleg zou de ceremonie in november plaats vinden, helaas ging het weer niet door ivm de maatregelen. Mijn gevoel zei, het is zo wel heel duidelijk dat je het hier in Nederland niet moet doen. Vervolgens schiet Peru door mijn hoofd. Oké, dan ga ik naar Peru (als het allemaal weer mag en kan).

  In November kreeg ik ontslag en wat voelde dit fijn. Vele om mij heen maakten zich druk ivm het financiële plaatje, maar ik maak mij niet druk. Alles loopt precies zoals het moet lopen.
  Zo heb even adem gekregen om alle tijd aan mijzelf te besteden en besefte ik heel duidelijk, dat ik nooit meer wil werken. Ik wil mensen gewoon helpen!
  Wat ik overigens al mijn hele leven al doe, maar nooit zo inzag, zoals ik dat nu doe.
  Er zijn zoveel mensen die door trauma, gebeurtenissen, conflicten iets heftige meemaken. Velen van hun schenken er weinig aandacht aan, gaan door met hun leven, gaan op de vlucht etc. Emotioneel gezien, bevinden alle emoties zich nog in het lichaam. Uit eindelijk zullen deze zich omzetten in lichamelijke klachten en ik kan deze mensen helpen. Niet alleen hiermee wil ik mensen helpen, maar ook zij die geen eten, drinken, kleding, schoenen of andere materiële spullen nodig hebben, ook zo wil ik mensen helpen.

  Ik voel aan alles dat financieel overvloed eraan komt. Hiermee kan ik dit alles waarmaken.

  Toen ik vanmorgen deze prachtige halsbandparkieten zag, was voor mij de boodschap erg duidelijk. Niet alleen omtrent dit, maar ook met iemand.

  Ik ben zo ontzettend dankbaar, dat mijn inner being mij zooo helder deze inzichten geeft en ik ben de halsbandparkieten erg dankbaar voor hun prachtige boodschappen. Tevens wil de gene die hierboven zijn of haar verhaal heeft willen delen ook bedanken, ook hierdoor kreeg ik meer bevestiging, dank je wel.

  Lieve groet,
  Cindy

  • Hi Cindy,

   Dank voor je reactie, waardeer ik enorm. Fijn te horen dat je er herkenning uit haalt en bevestiging.
   Prachtig hoe de diverse dieren om ons heen zich laten zien en boodschappen meenemen.

   Ik wens je een mooie dag toe en veel goeds en gezondheid in 2021.

   Knuffel,

   Berry – Tsjaman

 • Mooi…Gisteren liep ik met Prachtig Jade Kleur kaars naar de kamer, grenzend aan prachtig park, waar ik woon
  Dag ervoor was de Uitvaart van mijn Dierbare Ex-MAN.. Vader van Onze kinderen…steeds Rituelen uitgevoerd.. houd ik nu eenmaal van..dacht lopende met de kaars in mijn hand..ga hem aansteken…Voor Hem in de Hoop (Kleur Groen) dat hij ok is aan Gene Zijde..
  Toen er 2 Halsband Parkieten kwamen aangevlogen..en gingen zitten op een tak ..van Reuze Beuk …we keken elkaar aan….toen vloog er een Weg.. andere bleef nog even zitten..
  Ben een Engelen Kaart gaan trekken…uiteindelijk 2…de 1e was Waarheid en de 2e Vrijheid!
  Tekens zijn Overal..is mijn ervaring in mijn Leven.
  Dankbaar voor deze Boodschappers🙏🍀

  • Dank Maria voor je reactie en jouw delen… Welkom Waarheid, Welkom Vrijheid!

   Ik wens je een geweldig 2023 en hoop elkaar nog meer te kunnen en logen inspireren.

 • Genietend van een ochtendyoga bij opkomende zon, vloog er een groepje groene vogeltjes, luid kwetterend voorbij. Eentje streek neer in de palmboom vlakbij en het was alsof we elkaar aankeken. Toen vloog het mijn richting uit, vlak over mijn hoofd en de gedachte die bij mij opkwam was, wat kom jij me vertellen 😅. Toen werd mijn blik verder getrokken naar een groepje voorbij vliegende meeuwen en toen kwam het begrip vrijheid bij me boven. Toch even zoeken welke naam die groene kwetteraars dragen.
  Zo kwam ik op jouw site terecht en ja er is herkenning. Het voelt kloppend. Die wens naar vrijheid voor de mensheid. Het groter plaatje wat niet is wat het lijkt. De steeds maar grotere populatie mensen die aan het ontwaken is uit deze illusie en tot het ware zelf komen. Een positieve evolutie. Vragend naar mijn verdere rol hierin. Het bewandelen van het juiste pad, het ontmoeten van gelijkgestemden. Wat ben ik dankbaar voor deze dieren rond mij die me sterken in het geloof dat we groeien naar een ware wereld waar het licht opnieuw meer het duister mag verdrijven.

 • Dit resoneert totaal met waar ik mee bezig ben. Vooral Vrijheid/Zelfliefde/Ruimte herwinnen. Alle vragen van het lijstje hierboven ben ik systematisch al een tijd mee bezig/doorgronden. En inderdaad Vrijheid moet je claimen, maar ik wist ook dat ik mijn onderbewustzijn/patronen hierin ‘mee’ kan wijzigen, waardoor die Vrijheid vlugger beschikbaar wordt. Het is veelal een kwestie van ‘Perceptie’ – (Is iets waar of niet waar? Of Hoe zie ik dit?) – Ik ben nu nét eerste stappen aan het ondernemen, terwijl ik nét een Engelen-nummer aan het checken was, die aangeeft om te letten op synchroniciteiten, en, terwijl nét op dit moment een roepende groene parkiet mij uit het raam deed kijken (en in de boom bleef wachten tot ik deze had opgemerkt), wat mij deed beslissen dit direct op te zoeken… en ik nét hier terecht kwam. Magisch is onze Natuur en het Universum ! Waarvoor Dank…

  • Hallo Els,

   Wat geweldig om te horen dat de inhoud van de blogpost zo diep bij je resoneert! Het klinkt alsof je al flink onderweg bent in je reis naar zelfontdekking en het herwinnen van vrijheid, zelfliefde en ruimte. De manier waarop je de synchroniciteiten in je leven herkent en waardeert, zoals de roepende groene parkiet, spreekt boekdelen over je openheid en verbondenheid met de subtiele signalen van de natuur en het universum.

   Het is inspirerend om te zien hoe je actief werkt aan het veranderen van je percepties en het doorbreken van oude patronen. Dit zijn krachtige stappen die ongetwijfeld bijdragen aan je gevoel van vrijheid. Dank je wel voor het delen van jouw ervaring en de magische momenten die je tegenkomt op je pad. Blijf deze mooie synchroniciteiten volgen, en ik ben benieuwd waar ze je nog meer zullen brengen.

   Blijf verbonden en blijf delen! Elk inzicht dat je opdoet kan weer een licht zijn voor iemand anders op hun pad.

   Warmste groeten,

   Berry/Tsjaman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *